Terug

Dubbel verzekerd

Anne

Geachte Heer/Mevrouw,

 

Vandaag ben ik erachter gekomen dat ik al 4 jaar dubbel verzekerd ben. Een erg pijnlijke verrassing omdat het om een aanzienlijk bedrag aan teveel betaalde premie gaat. Ik zal de situatie kort schetsen;

 

Ik krijg een vast salaris per jaar dat via verloning wordt uitbetaald, zonder ziektekostenverzekering of pensioen. Omdat ik er vanuit ging dat arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen ook niet binnen deze verloningsconstructie verwerkt zaten heb ik aan m'n verzekeringsadviseur gevraagd om daar een aanvullende oplossing voor te bedenken. Dat resulteerde in een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering.

 

Nu blijkt dat bij mijn verloonconstructie wel degelijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering inbegrepen zit. Hier kwam onze hypotheekadviseur bij toeval achter na een korte blik op mijn loonstrookje. Goed dat we er nu achter gekomen zijn, maar helaas hebben we hierdoor de afgelopen jaren zo'n 15.000 euro onnodig aan premie betaald!

 

Mijn vragen aan u zijn:

 

- Is mijn verzekeringsadviseur hier aansprakelijk voor?

- Zijn er eventuele oplossingen te bedenken om (een gedeelte van) het bedrag nog terug te krijgen? 

 

Met vriendelijke groet,

Loes 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Loes,

 

Bovenstaande gelezen is het goed dat je de zaak nog een keer hebt laten bekijken. Het volgende zou ik op willen merken:

Voor wat betreft het sluiten van de verzekering zal het moeilijk zijn de adviseur aansprakelijk te stellen. Hij heeft op jou verzoek een (passende) oplossing gezocht voor je tekort aan arbeidsongeschiktheid. Wellicht had er beter geïnventariseerd kunnen worden en had men beter navraag bij de werkgever gedaan kunnen worden.

Voor wat betreft de (teveel betaalde) premies zou ik altijd een verzoek aan de verzekeringsmaatschappij doen en de situatie uitleggen. Gezien het feit dat de verzekeringsmaatschappij gedurende deze periode het risico heeft gedragen zal niet snel leiden tot terugbetaling. Een verzoek echter kun je altijd doen.

 

Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.