Terug

Dekking AOV?

Jansen

Beste adviseurs,

 

Een kennis van mij had  als ZZp-er een AOV-verzekering . Hij kreeg gedurende de looptijd een ongeval en liep daarbij hersenletsel op. Daardoor kon zijn werk als zelfstandige niet meer goed doen; de zaken gingen steeds slechtrer en uiteindelijk ging zijn bedrijf je op de fles. Na het ongeval liep de verzekering nog vier jaar (10-jarig contract) door. De laatste jaren heeft hij evenwel de premie niet meer of niet tijdig betaald, omdat hij dat simpleweg niet meer kon. Tot aan zijn ongeval was de premie echter wel keurig betaald. Volgens mij is er dan ook dekking voor de geleden schade. Is dat correct?

 

Alvast bedankt,

 

Jansen


9 Antwoorden

Antwoord van Assurantiekantoor Boon BV

De polis wordt na rato van arbeidsongeschiktheid (a.o.) premievrij. Dus 100% a.o. dan premie = 0.

Bij 50% a.o. moet dus nog wel 50% premie worden betaald. Bij non-betaling volgt royement en beeidiging van de uitkering(en).  

De uitkering loopt gewoon door tot de afgesproken eindleeftijd (bijv. 65 jaar) of het moet een contract voor bepaalde tijd zijn. In het laatste geval wordt een uitkering verstrekt over bijv. 5 jaar. Behalve ingeval van non-betaling.

mvg

ir. E.D. Boon

Assurantiekantoor Boon BV


Antwoord van Jansen

De vraag is toch simpel genoeg lijkt me: Is er recht op een uitkering (ik vraag geen percentages!!) als iemand tot en met het schademoment zijn premie heeft betaald? Graag een simpel antwoord; ja of nee en indien nee, waarom niet.? 

 


Antwoord van Assurantiekantoor Boon BV

Simpel antwoord: premie niet betaald dan geen dekking.


Antwoord van Jansen

Dus: als de premie tot op het moment van schade wel is betaald  - want dat staat er toch duidelijk! - is er wel dekking!


Antwoord van Assurantiekantoor Boon BV

Bij 50% a.o. moet dus nog wel 50% premie worden betaald. Bij non-betaling volgt royement en beeindiging van de uitkering(en). 


Antwoord van Jansen

Verwijderd door de redactie.

 


Antwoord van Redactie verzekeringsadviseur-info.nl

Beste Dhr. Jansen,

 

Het is niet de bedoeling op deze toon te reageren op het bedrijf dat uw vraag vrijwillig en vaak in eigen tijd beantwoord. Mocht het antwoord onduidelijk zijn, dan kunt u dit ook op een normale manier aangeven. Uw laatste reactie wordt dan ook verwijderd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Redactie verzekeringadviseur-info.nl


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste heer Jansen,

Het antwoord op uw eerste vraag is simpel, er is dekking op een polis indien er geen sprake is van premie achterstand en de verzekeraar de dekking heeft opgeschort.

Het antwoord van de heer Boon vraagt enige uitleg.   

Als er na het ongeval sprake is van blijvende invaliditeit is er mogelijk minder premie verschuldigd.

Dit hangt af van de mate van arbeidsongschiktheid.

Er dienen dus twee zaken te worden onderscheiden. De één is een schadeclaim op de polis de ander is de afwikkeling van de polis na het ongeval.

U kunt de tussenpersoon waar de polis destijds is afgesloten vragen de twee zaken voor u te behandelen. Indien dat op de één of andere manier niet lukt neemt u dan even kontakt met ons op.

Het gebruik maken van diensten van ons kantoor is echter niet gratis.

Met vriendelijke groet,

Bleukens Advies

A.J.F.A. Bleukens

015-3107111


Antwoord van Jansen

Dank u wel voor dit antwoord en extra uitleg. Hier heb ik wat aan. Ik zal mijn vriend zeggen dat hij nar zijn TP. van destijds gaat. Ik heb begrepen dat die ermee opgehouden is, maar hij heeft nog wel het polisnummer van de betreffende  verzekering, dus daar kon hij wel verder mee denk ik.

Zo niet, dan verwijs is hem door naar u.

 

 

 

 mvg

 

Fon Tunnissen