Terug

Auto verzekering ?

krijgsman

Goedemorgen,

 

Ik heb 30 jaar schadevrij auto gereden. Ongeveer 9 jaar geleden ben ik naar Spanje verhuisd en mijn autoverzekering opgezegd en BM verklaringvoor schadevrije jaren gehad.Nu 3 jaar geleden ben ik terug gekomen en opnieuw een autoverzekering afgesloten, maar kon helaas geen gebruik maken van mijn opgebouwde schadevrije jaren na 6 jaar niet verzekerd te zijn geweest. 

 

Nu heb ik de pech gehad bij het uitparkeren en een paaltje geraakt in de parkeergarage. Opgegeven vij de verzekering en de auto is gerepareerd voor 950 euro schade. Krijg ik de nieuwe polis binnen -5 schadevrije jaren door eigen schuld. Ik vind 5 jaar wel erg veel.  Mijn vraag is... kan ik een andere autoverzekering afsluiten op mijn vrouw haar naam zodat wij weer op nul kunnen gaan opbouwen? Of de auto op mijn vrouw haar naam zetten en dan een andere autoverzekering afsluiten? Want ik nu met -2 schadevrije jaren geen passende verzekering krijgen.


2 Antwoorden

Antwoord van Goedhart Finance

Helaas is dat niet mogelijk. Bij het aanvragen van de verzekering op naam van uw vrouw zal moeten worden aangegeven of er in het verleden door uw vrouw of andere belanghebbende (in dit geval u) schade is geleden. Op dat moment zal de verzekeraar naar alle waarschijnlijkheid uw negatieve schade vrije jaren toepassen.

Anders zou het wel heel gemakkelijk worden om bij een negatief aantal schadevrije jaren dit te omzeilen door de auto voor een paar jaar op de partner te zetten.

Heeft u in Spanje geen auto verzekering gehad?  Vaak kunnen de opgebouwde schadevrije jaren in het buitenland ook in NL worden gebruikt en dan zou u dit probleem niet hebben gehad.

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Helaas is het zo dat schadevrije jaren na een jaar vervallen. Ik weet niet via wie u zich verzekerd heeft, maar een verzekeringsadviseur had in dit geval, na u terugkomst uit Spanje, in overleg kunnen gaan met een verzekeraar met de vraag of zij iets konden betekenen, gezien het aantal schadevrije jaren, ook al waren die na een jaar vervallen. Het omzetten van de/het verzekering/kenteken op naam van uw vrouw is niet verstandig, tenzij u bij aanvang het hele verhaal verteld aan de verzekeraar, zodat zij zich in geval van een grote schade niet kunnen beroepen op verzwijging.