Hoeveel schadevrije jaren raak ik kwijt bij schade?

Heb je schade veroorzaakt, bij jezelf of een tegenpartij en spreek je je de verzekering aan voor vergoeding van de schade? Dan verlies je hierdoor schadevrije jaren. Per schuldschade verlies je 5 schadevrije jaren.

Zakken op de bonus-malus ladder
Met het verlies van schadevrije jaren zak je op de zogenaamde 'bonus-malus ladder'. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je op de ladder staat en hoe meer korting je vervolgens krijgt van jouw verzekeraar. Maar als je door schade zakt op de bonus-malus ladder, dan krijg je ook minder korting en stijgt je verzekeringspremie.

Schade zonder verlies van schadevrije jaren
Maar wat als de veroorzaakte schade niet jouw schuld of spreek je de verzekering niet aan voor een uitkering? Dan verlies je geen schadevrije jaren.

Schadevrije jaren opbouwen
Rijd je een jaar zonder schade? Dan bouw je 1 extra schadevrij jaar op.

Beschermen tegen premieverhoging
Met een No-claimbeschermer kun je je verzekeren tegen een premieverhoging na schade. Met deze aanvullende verzekering kun je een schuldschade claimen, zonder dat de verzekeringspremie wordt verhoogd. Wel verlies je schadevrije jaren. Belangrijk is te weten dat je bij het overstappen naar een andere verzekeraar wel je premievoordeel verliest.

Weet jij hoeveel schadevrije jaren je hebt? Die kun je terugvinden op je polisblad. Wil je meer weten over onze verzekeringen? Kijk dan op www.nlpremie.nl

Op November 4, 2020