Artikel afbeelding

Wat doet een verzekeringsadviseur?

Een verzekeringsadviseur zoekt de beste verzekeringen voor het verzekeren van risico’s van particulieren of ondernemers. De adviseur kiest uit een groot aanbod van verzekeraars de juiste verzekeringen, en dient als aanspreekpunt wanneer er schade is zolang als de verzekering loopt. De verzekeringen zijn zo op individuele situaties afgestemd.

Een verzekeringsadviseur als particulier

Als particulier is een verzekeringsadviseur soms overbodig. Particuliere verzekeringen zijn vaak gemakkelijk online af te sluiten, zonder dat er een tussenpersoon nodig is. Dit maakt het zelf afsluiten van een verzekering ook goedkoper dan wanneer er advies van een verzekeringsadviseur nodig is. Maar in sommige gevallen kan een verzekeringsadviseur een goede oplossing bieden, wanneer u bijvoorbeeld veel zaken wilt verzekeren. Dan is het kiezen van de juiste verzekeringspolissen belangrijk, omdat u zo kunt voorkomen dat u bent oververzekerd, en zo grip kunt houden op uw financiële situatie.

Een verzekeringsadviseur in een zakelijke situatie

Bent u een ondernemer? Dan ligt het in de arm nemen van een verzekeringsadviseur veel meer voor de hand. Zakelijke verzekeringen zijn vaak een stuk lastiger zelf te regelen door complexe risico’s. Omdat een verzekeringsadviseur een deskundige op het gebied van mogelijke risico’s en daarbij behorende verzekeringen is, kan hij of zij u sneller de juiste opties aandragen.

Zoekt u een verzekeringsadviseur die u verder kan helpen met uw financiële situatie en risicovraagstukken? Bekijk dan hier het overzicht van verzekeringsadviseurs in Nederland en bij u in de buurt.

Op August 9, 2018