Zoek de Zorgverzekering die bij JOU past

Zorgverzekering: Vergelijk Nu!

Tijd om een zorgverzekering te zoeken die bij je past. De nieuwe zorgpremies zijn bekend gemaakt! Vergelijk de premies en de dekking, ook je oude verzekering kan zijn veranderd! Een voorwaarde blijft zeker hetzelfde, namelijk het eigen Risico. Het eigen risico blijft 385 euro! Onder dit bericht staat een overzicht van alle zorgverzekeraars en polissen, met het verschil van premie tussen 2017 en 2018.

Tips voor het uitzoeken van je nieuwe zorgverzekering:

Tip 1: Houd rekening met wijzigingen in de basis zorgverzekering!

Ook de vergoeding in het basispakket van de zorgverzekering veranderd jaarlijks. In de basisverzekering wordt veel noodzakelijke zorg gedekt. Voor sommige zorg wordt een beperking opgelegd, door het vergoeden van een maximaal aantal behandelingen, het vragen van een eigen bijdrage of er kan een eigen risico gelden. Iedereen die woont of werkt in Nederland is verplicht een basis zorgverzekering af te sluiten. Als kind wordt je meeverzekerd op de polis van je totdat je 18 jaar bent. Wordt je 18? dan moet je kijken voor een zorgverzekering!

Tip 2: Zeg je polis op tijd op!

Je kunt gebruik maken van de overstapservice. De nieuwe zorgverzekeraar zegt dan de oud zorgverzekeraar op. Dit kan tot 31 december 2017. Je kunt wel een nieuwe zorgverzekering kiezen tot eind januari 2018, maar je oude verzekering moet je wel vóór 1 januari 2018 opzeggen!

Tip 3: Maak een inschatting welke zorg je nodig hebt

Welke zorg heb je zeker nodig? Kijk naar de zorg die je afgelopen jaar nodig had en maak een lijstje. Was de aanvullende zorgverzekering afgelopen jaar noodzakelijk? Kun je de extra kosten zelf betalen? Wat kost de aanvullende zorgverzekering en welk deel van de behandeling wordt vergoed. Je kunt basis en aanvullende zorgverzekeringen bij verschillende verstrekkers afsluiten, let dan wel op de voorwaarden.

Tip 4: welke soort zorgverzekering kies je?

Naturapolis, de Budgetpolis of de Restitutiepolis

Bij de naturapolis ben je afhankelijk van de afgesloten contracten met de zorgaanbieders. Je kan niet zomaar je eigen zorgverlener kiezen. Wil je toch naar een andere zorgaanbieder, dan moet je bijbetalen!

Je kunt er ook voor kiezen een nog beperktere polis te kiezen; de budgetpolis.

Bij de restitutiepolis heb je meer de mogelijkheid om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Je betaalt de zorgkosten zelf en de verzekeraar betaalt het bedrag achteraf terug. De premie is hoger!.

De bovenstaande verschillen tussen natura- en restitutiepolis gelden niet voor spoedeisende hulp. Het maakt dan niet uit welk ziekenhuis gecontracteerd is. Je mag bij acute zorgbehoefte naar elke huisartsenpost of ziekenhuis.

Op November 29, 2017